Skip links

FAQ – Veelgestelde vragen

Slaapstrandhuisjes

Nee, deze zijn allemaal bezet en komen nooit beschikbaar.

Dit kan alleen door een bestaand huisje met de standplaats over te nemen. Deze worden te koop aangeboden via makelaars (bijv.www.slaapstrandhuis.nl) of bijvoorbeeld op het prikbord van Zeelandnet.nl.

Nee, alle beschikbare ruimte is bezet. Er zijn geen plannen voor uitbreiding van het aantal plaatsen.

Cabines

Nee, er zijn geen plaatsen meer te huur. Het bestuur van de SSV heeft besloten de overgebleven plaatsen als ‘reserveplaatsen’ aan te houden en flexibiliteit te houden. Dit, voor het geval huurders door omstandigheden niet op hun gebruikelijke plaats kunnen staan. (bijv. na een storm). Dit beleid wordt jaarlijks geëvalueerd. Het betreft slechts enkele geblokkeerde plekken. Bij opzegging wordt een plaats evt. verloot. U kunt uw naam op een lijst met belangstellenden laten zetten door een e-mail te versturen.

Op deze stranden geldt een maximum bebouwingspercentage van bijv. 50%. Deze maximum bebouwingspercentages zijn overal bereikt. Dit om de diversiteit in aanbod van soorten stranden te waarborgen.

Nee, er is geen wachtlijst. U kunt zichzelf wel laten plaatsen op een geïnteresseerden lijst. In het geval dat er een plek beschikbaar komt wordt u daarover geïnformeerd. Uitgifte vindt vervolgens plaats via loting bij de notaris.

Er zijn verschillende verhuurders van cabines, deze zijn online te vinden.

Dit kan ieder bouwbedrijf voor u doen. Let op: in Dishoek staan veel cabines van 1.80 breed, een nieuwe cabine mag niet breder zijn!

Nee, de locatie staat in het strandregister van de SSV welke is gepubliceerd op onze website. Deze locatie kan wijzigen op aanwijzing van de SSV.

De ruimte voor de cabine behoort niet tot het gehuurde oppervlak. De huurder heeft wel het recht hiervan gebruik te maken tot daar waar de loopplanken geplaatst zijn met een maximum van 7 meter. (zie alg. voorwaarden cabinestandplaatsen).

Uw huurovereenkomst wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. U mag opbouwen tussen 1 april en 15 mei in een jaar. Er wordt niet elk jaar een nieuwe huurovereenkomst verstuurd.

Nee, een standplaats kan op één naam gezet worden. Wanneer de naam moet wijzigen kunt u de plaats overschrijven met een overschrijvingsformulier. (www.strandexploitatieveere.nl/verhuur-standplaatsen )

Nee, nachtverblijf is niet toegestaan (zie APV Veere)

Dit regelt de gemeente, informatie is hier te vinden: https://www.veere.nl/ontheffing-voertuigen-op-strand-duin-en-dijk/

Faciliteiten

De loopplanken liggen op de hoofdstranden uiterlijk op 1 mei. Op enkele buitenstranden liggen de planken uiterlijk op 15 mei. In de praktijk worden de meeste planken dus in de laatste twee weken van april op de stranden geplaatst.

Er ligt 16 km aan loopplanken op de stranden. Op de buitenstranden liggen geen loopplanken. Een plank moet niet alleen geplaatst worden maar ook worden onderhouden gedurende de zomer. Sommige stranden worden daarnaast juist natuurlijk gehouden, zonder extra voorzieningen.

Voertuigen ten behoeve van hulpverlening, strandschoonmaak en bevoorrading strandpaviljoens moeten er door kunnen zonder de loopplanken kapot te rijden. Daarnaast moeten de planken in een rechte lijn liggen zodat de trekker deze schoon kan vegen.

De planken op de buitenstranden worden in de laatste twee weken van september weggehaald. De planken op de hoofdstranden blijven, afhankelijk van de weersomstandigheden, liggen tot 1 oktober. De afbouw van voorzieningen in de laatste twee weken van september is noodzakelijk om te kunnen anticiperen op storm en bijbehorende schade. Als voorbeeld kunt u kijken naar de seizoenen 2020 en 2021 met stormen in de laatste weken van september. Indien alle voorzieningen op de stranden aanwezig zijn kunnen deze niet tijdig van het strand af. Om schade te voorkomen start de afbouw daardoor vanaf half september.

Ja er zijn strandrolstoelen beschikbaar. Hier kunt u een overzicht vinden: Rolstoelen. Deze zijn gratis beschikbaar op de stranden voor kort gebruik. Mocht u gedurende langere periode een strandrolstoel nodig hebben kunt u deze op Walcheren huren bij Offroad Solutions https://www.offroadsolutions.nl/

Ja, dit kan. U kunt rechtstreeks naar de strandpost bellen. De nummers vindt u hier: https://strandexploitatieveere.nl/contact/

Buiten onze openingstijden kunt u per e-mail contact opnemen met Offroad Solutions.

Er is in het zomerseizoen een mobimat in Domburg en Vlissingen. De mat ligt uiterlijk vanaf 1 mei op de stranden. In de toekomst volgen er meer locaties.

Indien u slecht ter been bent kunt tijdens openingstijden bellen naar de strandpost 0118-551341 en een rit reserveren, mits de overige werkzaamheden en omstandigheden (bijv. het tij) dit toelaten.

De douches op de stranden worden uiterlijk voor 1 mei geplaatst. Op enkele buitenstranden worden de douches uiterlijk op 15 mei aangesloten. In de praktijk worden de meeste douches dus in de laatste twee van april op de stranden geplaatst.

Dieren

In het badseizoen moeten honden overdag (tussen 10.00-19.00 uur) aangelijnd zijn, ook op het hondenstrand (zie APV gem.Veere)

In het badseizoen moeten honden overdag (tussen 10.00-19.00 uur) aangelijnd zijn, ook op het hondenstrand (zie APV gem.Veere)

De regels voor paarden op het strand staan in de APV artikel 5.43 van de gemeente Veere: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-331506.html

Het komt regelmatig voor dat er zeehonden liggen uit te rusten op de stranden. In een enkel geval heeft de zeehond verwondingen of is hij ziek. U kunt op https://www.aseal.nl/ informatie vinden over hoe om te gaan met aangespoelde dieren en u kunt hier de juiste telefoonnummers vinden. Wanneer er een kleur is aangebracht op de zeehond is hij al bekend en wordt hij in de gaten gehouden.

Stranden

Officieel mag de opbouw van de stranden starten op 1 april (na het stormseizoen). Alle hoofdstranden zijn gereed op 1 mei. Sommige buitenstranden volgen in de eerste twee weken van mei. De periode van opbouw is te kort om alle stranden binnen vier weken te realiseren. De prioriteit wordt gegeven aan het mogelijk maken van de strandbebouwing, toiletten, afvalvoorzieningen en strandbewaking.

Voor updates over de opbouwplanning kunt u deelnemen aan de SSV WhatsApp groep via: https://chat.whatsapp.com/HMsoPRw8lf3AwtUwlcKEPg

Na storm en harde wind in de zomerperiode zal de SSV bij particuliere cabines het zand wegschuiven. De graadmeter voor deze werkzaamheden is het niet meer kunnen openen van de deur. Het kost circa 3 tot 5 werkdagen voordat het zand is verwijderd. Afhankelijk van de locatie en de stranden waar de werkzaamheden starten bent u eerder of later aan de beurt.

Huurt u bij een grootverhuurder? In sommige gevallen haalt deze zelf zand voor de cabines weg. Neem in dat geval contact op met uw verhuurder.

Doorgaans plaatsen wij direct na het egaliseren / uitvlakken van de strandplateaus de vakkenpalen. De insteek is om alle vakkenpalen en strandvakken plaatsingsgereed te hebben op 1 april. Het kan voorkomen dat door weer en wind het egaliseren en dus ook het uitzetten vertraging heeft opgelopen. Bij punt 25 kunt u zien hoe u de voortgang inzichtelijk kan krijgen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen.

Nee, open vuur en BBQ’en is verboden (zie APV Veere)

Er bestaat niet zoiets als veilig zwemmen in de zee. De zee heeft altijd risico’s. Om de veiligheid te vergroten kunt u het beste zwemmen in een bewaakt zwemmersgebied. Een overzicht van de bewaakte zwemmersgebieden kunt u vinden op https://www.strandexploitatieveere.nl/strandbezoekers De bewaakte zwemmersgebieden zijn herkenbaar aan de rood/gele vlaggen. Informeer hierover bij de dichtstbijzijnde strandpost.

Overige

Leuk! Zie onze website voor de aanmeldingsprocedure: https://werkenalsstrandwacht.nl/

De SSV verzorgt het gastheerschap op de stranden. Daar hoort aanspreken van strandbezoekers op gedrag bij, maar de SSV is niet de handhaver op de stranden. Als mensen de aanwijzingen niet opvolgen wordt dit doorgegeven aan de handhaving.

Klein onderhoud van duinen, trappen en wandelpaden. Onderhoud van de voorzieningen zoals, loopplanken (herstellen en vernieuwen), afvalbakken (winterbakken leging), toiletunits en douches. Training en opleiding en voorbereiding voor het nieuwe zomerseizoen.

Er is een verschil tussen zomer en winter. Na de winter harken wij de stranden en zorgen we voor grote schoonmaak om aansluitend in het voor/naseizoen de zuidstranden machinaal 2 a 3x per week te reinigen. In het hoogseizoen gaat dit naar 6x per week. In de winter hanteren wij geen vast ritme van schoonmaak maar reinigen wij de stranden alleen bij verontreiniging of bij grotere hoeveelheden riet en/of wier. Langs de kust zijn op diverse plekken Verlos de Zee bakken te vinden waar strandgangers hun jutafval in kunnen deponeren.

Dit is heel goed mogelijk. Op Walcheren is flink gevochten en op sommige locaties spoelen regelmatig oude explosieven vrij.

  • Blijf uit de buurt van het explosief, raak het niet aan en neem het niet mee
  • Stop alle werkzaamheden in de directe omgeving.
  • Ga niet nog een keer bij het explosief kijken.
  • Indien er een geopende strandwachtpost dichtbij is heeft het de voorkeur om deze te waarschuwen. Zij informeren vervolgens de juiste instanties. Als er geen strandwacht dichtbij is à Waarschuw direct de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Ook als u twijfelt of het een explosief is.

Zorg dat omstanders uit de buurt blijven.

Staat je vraag er niet tussen?

Staat je vraag er niet bij? Heb je een specifieke vraag of een opmerking over de huidige vragen? Neem dan contact met ons op! We kunnen je feedback goed gebruiken om de informatie voorziening te verbeteren. Daarnaast helpen we je graag om al je vragen te beantwoorden. Of het nu om het huidige siezoen gaat of het aankomende, we staan altijd voor je klaar!

Neem direct contact op